Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Eylül 2014 Pazartesi

DESTEK KİTAPLIĞI-1

Kütüphane Ziyareti- 1 Eylül 2014/Soma


Destek Kitaplığımız için çok değerli bir destek geldi. Sevgili Cafer Çelikten kitaplıkların yapımını üstlendi. Bugün İzmir’den İstanbul’a dönüyorken Soma’ya uğrayarak gideceğini söyleyince ona eşlik ettim.
Soma İlçe Halk Kütüphanesine uğradık önce. Necati Bey karşıladı bizi. Kütüphane iki yıl önce şimdiki bulunduğu binaya taşınmış. Belediyeye ait bir binanın ikinci katında. Bir Müdür odası ve iki tuvalet  var. Geniş bir balkona sahip. Bu balkonun kapatılarak çocuklar için bir bölüm yapılıp yapılamayacağı üzerine konuştuk. Oldukça geniş bir alan bilgisayarlara ayrılmış. Çocukların genel olarak bu bölümü kullandığını öğrendik. İki adet rafta çocuk kitapları var. Kitapların bir kısmı maden kazasının ilk günlerinde yapılan bir etkinlikten kalanlar olduğunu öğrendik. Bilgisayar koltuklarının süngerleri çıkmış ve oldukça yıpranmış, bunların yenilenmesine, sürekli yayın rafı ihtiyacı olduğunu öğrendik. Çocuk Kitaplığı için kapı girişindeki bölümün uygun olacağına karar verdik. Ölçülerini aldık. Süreli yayın rafının fotoğrafın çektik ve bilgisayar koltuklarının yenilenmesi ile ilgili bir fiat araştırmasını Necati Beyden rica ederek kütüphaneden ayrıldık.

Kaymakam Bey bizi bekliyordu. Ziyaretine gittiğimizde Soma’ya yeni bir kütüphane yaptırma isteği olan Kaymakam Bey bu konuyla ilgili destek istedi.

APHB Maden Kazası Destek Merkezindeki oyun terapi odasında da rafa gereksinim vardı. Alim Beyi aradık. Koordinatörlerin göreve başladığını öğrendik. Etkinlik yaptığımız salonda bulduk onları.Çiğdem Hanım, Genel Koordinatör, Cansu Hanım Soma Koordinatörü olarak başlamıştı. O gün de Dursunbey koordinatörü gelmişti. Oyun odasındaki malzemelerin kutularda durduğunu ve rafa gereksinim olduğunu, kütüphane için raflar yapılırken oyun odası içinde yapmak istediğimizi ve ölçü almaya geldiğimizi söyledik. Cansu Hanım kendi sponsorları aracılığı ile binada yenileme yapılacağını, raflarında yeni düzenlemeye uygun olarak yapılacağını söyledi. Cafer’in yola çıkması gerekiyordu. Yolcu ettik.

Koordinatörlerle bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulunduk ve bu çalışmalarda çocuklarda açığa çıkabilecek duygu durumlarıyla ilgili her etkinliğe gözlemci katılmasını istediğimizi, her hafta değişen gönüllüler nedeniyle bu konuda sıkıntı yaşadığımızı, gözlemci katılımının sağlanması konusunda destek rica ettik.

Gözlemcilerin her etkinliğe katılması konusundaki talebimizi çok olumlu karşıladılar ve ekiplerin saatlerinde düzenleme yapılabileceğini söylediler. O güne dek gözlemlediğimiz çocuklarla ilgili bilgi aktarımında bulunduk ve çocuk dosyaları için gelen gözlemciye bilgi aktardığımızı, bu bilgileri  İl müdürlüğüne yolladığımız formlarda da belirttiğimizi,formların APHB ye ulaştırılmak üzere SH Merkezi Müdürlüğüne de yollandığı bilgisini verdik.
Yorucu ama verimli bir günün ardından İzmir’e doğru yola çıktım. Perşembe günü geri dönmek üzere.


Sevgi Koşaner

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder